To ιστορικο Maiden στην Μαρινα Αγιου Νικολαου

Το πασίγνωστο αγγλικό ιστιοπλοϊκό Maiden που αποτελείται μόνο απο γυναίκειο πλήρωμα ειναι στη Μαρίνα Αγίου Nικολάου! (click here for English)

Το Maiden πέρασε στην ιστορία οταν το 1990 τερμάτησε 2ο στο Whitbread Round the World Race, τωρα  παγκοσμίως γνωστό ως Volvo Ocean Race, σε μια περίοδο ο αγώνας ήταν καθαρά ανδροκρατούμενος με μόλις 5 γυναίκες ανάμεσα σε 200 συμμετέχοντες στον προηγούμενο αγώνα. Το Maiden και το πλήρωμα 12 γυναικών μάλιστα τερμάτισε πρώτο 2 φορές στις 6 συνολικά διαδρομές και ηταν η καλύτερη επίδοση αγγλικού σκάφους τα τελευταία 17 χρόνια!

Images by Eric-Jan van Putten

Δεν ήταν ομως εύκολο για την Tracy Edwards να το επιτεύξει. Αναγκάστηκε να υποθηκευσει το σπιτι της για να αγοράσει το σκάφος ενώ σημαντική βοήθεια και βασικός χορηγός της προσπάθειας υπήρξε ο Βασιλιάς Χουσεΐν της Ιορδανίας. Αυτό όμως δεν έφτασε και η Edwards αναγκαστηκε να πουλησει το σκάφος μετά τον αγώνα. Αφού άλλαξε πολλά χέρια τελικά το Maiden βρέθηκε σε μαρίνα στις Σεϋχέλλες. Η μαρίνα μετα απο κατάσχεση, προσέφερε τιμητικά το σκάφος πίσω στην Edwards μετα απο 27 ολόκληρα χρόνια, σε άθλια κατάσταση, με αυτη να το επιδιορθώνει με χορηγίες και την συνδρομή του παλιού πληρώματος με σκοπό να το χρησιμοποιήσει για να προωθήσει φιλανθρωπικά ιδρύματα για την εκπαίδευση νεαρών γυναικών και κοριτσιών παγκοσμίως. Το 2017 επιστρέφει την Αγγλία.

Copyright themaidenfactor.org

Το νέο ταξίδι του Maiden για τον γυρω του κόσμου ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2018 με σκοπό την ευαισθητοποίηση και την άντληση χορηγιών για την εκπαίδευση  κοριτσιών για λογαριασμό του Maiden Factor Foundation, τον φιλανθρωπικό οργανισμό που συστάθηκε απο την κόρη του Βασιλιά Χουσεΐν της Ιορδανίας, Πριγκίπισσα Χάγια. Προορισμός του η Κεράλα της Ινδίας!
Στον Άγιο Νικόλαο και στη Μαρίνα έφτασε μόλις χθες Πέμπτη 03/01/2018 ενώ αναχωρεί αύριο για να βρεθεί στις Ινδίες μετά απο ταξίδι 5 εβδομάδων!

Δείτε το βίντεο με το ιστορικό:

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την πορεία του Maiden στον χάρτη απο εδώ:

(Όνομα: MDLD3, Πορεία: MMSI 232016680)

 

Μάθετε περισσότερα για το The Maiden Factor Foundation, εδώ: https://www.themaidenfactor.org/

Recent Posts
synedrio