ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΛΜΥΡΟΣ & ΑΜΕΣΗ ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΔΑΕΑΝ

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ : 22/07/2021

 

ΘΕΜΑ:  Βανδαλισμοί στην Παραλία Αλμυρός και άμεση δράση της ΔΑΕΑΝ

 

Με μεγάλη μας λύπη, σημειώθηκε πλήθος περιστατικών βανδαλισμού και φθοράς δημόσιας περιουσίας από ασυνείδητους, οι οποίοι αδιαφορώντας για τους ενδεχόμενους κινδύνους των πράξεών τους, προχώρησαν σε καταστροφές στην παραλία Αλμυρός.

Το βράδυ της Τρίτης 20 Ιουλίου συνέβη το πρώτο συμβάν βανδαλισμού στο  κτίσμα που χρησιμοποιείται από τους εργαζόμενους της ΔΑΕΑΝ και ακολούθησαν οι βανδαλισμοί σε κτίσματα/αλλακτήρια των λουομένων, καθώς επίσης και graffiti σε καθίσματα/ξαπλώστρες για τους λουόμενους, τα οποία συνέβησαν το βράδυ της Τετάρτης 21 Ιουλίου. 

Συγκεκριμένα, προκλήθηκαν οι παρακάτω ζημιές στην παραλία Αλμυρού: 

  • graffiti σε κτίσμα που χρησιμοποιείται από τους εργαζόμενους της ΔΑΕΑΝ,
  • graffiti σε κτίσματα/αλλακτήρια των λουόμενων, 
  • graffiti σε καθίσματα/ξαπλώστρες για τους λουόμενους,
  • ρύπανση του περιβάλλοντα χώρου με σκουπίδια
  • πρόκληση μικρών εστιών φωτιάς 

Αφού ενημερωθήκαμε για αυτές τις αναίσχυντες πράξεις με απώτερο σκοπό να προκληθούν φθορές στην περιοχή, η ΔΑΕΑΝ ενήργησε άμεσα λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να μην κινδυνεύσει κανείς από την μειοψηφία των λίγων ανεύθυνων. Συγκεκριμένα, για τον βανδαλισμό που προκλήθηκε το βράδυ της Τρίτης 20 Ιουλίου δράσαμε άμεσα αντικαθιστώντας άμεσα τη φθορά το πρωί της Τετάρτης 21 Ιουλίου. Το σημαντικότερο κομμάτι όλων είναι η πρόκληση φωτιάς, κάτι το οποίο είναι άκρως επικίνδυνο για την προστασία των λουόμενων και του περιβάλλοντος.

Με ιδιαίτερο αίσθημα ευθύνης επικοινωνήσαμε άμεσα και με την Ελληνική Αστυνομία και υποβάλαμε μήνυση κατά αγνώστων, ζητήσαμε να ενταθούν  οι περιπολίες στην παραλία που όλοι αγαπάμε, ενημερώνουμε το κοινό ότι θα προβούμε άμεσα σε όλες τις νόμιμες ενέργειες προκειμένου να μπει ένα τέλος σε τέτοιες απαράδεκτες πράξεις.

Η αντικατάσταση των φθορών είναι ήδη εν εξελίξει και θέλουμε να καταστήσουμε σαφές ότι οποιαδήποτε προσπάθεια πρόκλησης ζημίας και κατ’ επέκταση δυσφήμησης του τόπου μας δεν θα μείνει ατιμώρητη.

Recent Posts